Olemme opetelleet käyttämään taloushallinnon ohjelmaa, Fivaldia harjoitusyrityksemme kirjanpidossa. Aloitimme kirjaamalla ohjelmaan harjoitusyrityksemme, Kiwi Creativen perustiedot. Emme saaneet kirjanpitoa heti aluilleen, sillä jostain syystä Fivaldi ei suostunut lisäämään tarvittavaa tilikarttaa Kiwi Creativen tunnuksella ohjelmaan ja ilman tilikarttaa ei kirjanpidon tekeminen Fivaldiin onnistunut.

Kirjanpidon aloittaminen siis hieman viivästyi, mutta ensituntuma Fivaldi -ohjelmasta oli hyvä. Fivaldi vaikuttaa selkeältä ja melko helppokäyttöiseltä taloushallinnon ohjelmalta, toki alussa ohjelman käytössä varmasti tarvitsee apua.

Fivaldi on helppokäyttöinen muun muassa siksi, että käyttäjän ei tarvitse asentaa tavallisen verkkoselaimen lisäksi ylimääräisiä ohjelmistoja kirjanpitoa ja muita taloushallinnon toimintoja varten. Fivaldi hyödyntää pilvipalveluita, joten esimerkiksi laskun muodostuessa se näkyy välittömästi myös reskontrassa ja kirjanpidossa täysin reaaliaikaisesti. Fivaldi -järjestelmä voidaan myös muokata niin pienen kuin suurenkin yrityksen tarpeisiin.

Fivaldin erilaisia moduuleja ovat tilausten käsittely, laskutus, sopimuslaskutus, verkkolaskut, myyntireskontra, ostoreskontra, ostolaskujen käsittely, ostotilaus, varaston valvonta, palkanlaskenta, kirjanpito, kirjanpidon porautuva selailu verkossa sekä arkistointi. 

 

Elsi, Talousassistentti