Yritys toimintaa käytännössä

Viikolla 10. teimme yrityksen käytännön asioista. Laitoimme kampanjamme toimintaan ja laajensimme sen avulla asiakaskuntaamme. Tein Excel taulukoita juoksevista kuluistamme ja päivitin varastoa. Täysin uutena asiana opin tukusta tilaamisen. Yrityksemme tilaa lähes kaikki tuotteensa tukusta, joten tukun kanssa yheistyö on tärkeää meille. Tilasin tukusta tuotteet, laitoin jo tilatut painatukseen ja loput kirjasin varastoon. Opin hallitsemaan yrityksemme varastoa ja kulutusta Excelin avulla. Sen kautta meidän on helppo tarkkailla kulujamme ja tuottojamme. Opin käsittelemään Exceliä himan paremmin ja luomaan sinne yksinkertaiset vertailu taulukot. Vuokrasimme Real Estate Kingiltä yrityksellemme hallitilat ja sen myötä opimme vastaan ottamaan tarjouksen ja luomaan vuorasopimuksen. Kaikki toimintamme tapahtuu Vepen ympäristössä, joka on laaja harjoitusyritysten toiminta paikka. 

Tällä hetkellä varmuuteni toiminnasta ja koko harjoitusyritys kurssista on vahvistumassa. Ensin pidin harjoitusyritystä turhana ja enkä tärkeänä asiana opinnoissani, mutta nyt huomaan sen suuruuden. Olemme saaneet vihdoin kunnolla kongreettista tekemistä ja pääsemme itse työstämään yritystä. Saamme itse vaikuttaa yrityksen myynteihin, mikä on minusta mahtavaa. Koko yrityksen toiminta on kiinni meistä tiiminä ja mielestäni tiimimme toimii todella hyvin yhteen ja kaikki auttavat toisiaan. 

Koen oppivani nyt huomattavasti enemmän yrityksen toiminnasta kuin alku aikoina. Saan kurssista nyt paljon enemmän irti kuin alussa ja kiinnostukseni toimintaan kasvaa sen myötä. Alan hahmottamaan vastuun määrän ja asioista huolehtimisen tärkeyden. On pakko seurata jatkuvasti kuinka yrityksellä menee Vepenissä: onko tullut uusia tarjouksia tai tarvitseeko tukusta tilita lisää tuotteita.


Maria, 
toimitusjohtaja